paardrijvakantie
Fijne paarden, lekker eten en een prachtige natuur
Lees meer


paardrijvakantie (Fijne paarden, lekker eten en een prachtige natuur) foto 1
Ruiter- en Menvakanties en Bed and Breakfast in de Lot in Frankrijk voor gepassioneerde ruiters en menners!

In het departement de Lot in Zuid-Frankrijk organiseren wij ruiter- en menvakanties vanuit de plaats Labastide-Murat. Wij bestaan sinds 2002.

Naast paardrijden en mennen is ons adres ook voor wandelen, motorrijden, kanoën, speleologie (met duiken), klimmen en wijnproeven een ideaal uitgangspunt: bijna alles is binnen een straal van 30 km te vinden! Ons adres ligt vlak bij de wandelroute naar St Jacques de Compostella.

Voor een dag, een lang weekeind, een midweek of een week, u bent altijd van harte welkom.

Primair wordt u bij ons ondergedompeld in de wereld van het paard, het buitenrijden en het mennen midden in de prachtige natuur en cultuur van één van de mooiste departementen van Frankrijk.

paardrijvakantie (Fijne paarden, lekker eten en een prachtige natuur) foto 2
Uw vakantie onze zorg en passie

Voor vakantiegangers die elders in de Lot verblijven hebben wij te paard of te koets prachtige dagtochten of eventueel een twee- of driedaagse trektocht.
Voor gasten die bij ons verblijven zijn er weekvakanties met twee, drie of vierdaagse trektochten gecombineerd met dagtochten.
Voor de avonturiers en meer ervaren ruiters en menners zijn er weektrektochten. In het algemeen verblijven de ruiters bij ons 5 dagen / 6 nachten met vol pension.
Zelfs een combinatie van mennen en paardrijden is mogelijk.

Verzorging paarden
In principe rijdt u op één en hetzelfde paard dat u zelf verzorgt. Het is uw maatje welke de hele dag voor u werkt. Daarom vinden wij het belangrijk dat u mee participeert met het uit de wei halen en het verzorgen van de paarden en het materiaal. U krijgt zo een hechte band met uw paard.

paardrijvakantie (Fijne paarden, lekker eten en een prachtige natuur) foto 3
Wat hebben wij te bieden?

In het departement de Lot, bekend om zijn zeer mooie architectuur, de ongerepte dorpjes en de natuur. In het noorden ligt de rivier de Dordogne waar de bekende plaatsen Carennac, Autoire, Castelnau en 'Gouffre de Padirac' liggen. Iets daaronder op de Causse ligt Rocamadour. Een prachtig dorpje tegen een berghelling op gebouwd. Meer zuidelijk ligt de rivier de Lot met Puy L'Eveque, Cahors en Saint Cirq la Popie met de geweldige uitgesleten kalkrotsen. Wij wonen in Labastide-Murat wat hier precies tussenin ligt op de Causse. Een ongerept kalksteenlandschap met vele stenen muurtjes, schapen en geiten, oude molens en vele heuvels en dalen en ontelbare schilderachtige dorpjes en kastelen. Kijkt u gerust eens rond op de site van het departement de Lot (www.tourisme-lot.com).
Met trektochten gaan wij ook graag naar het zuiden van de Corrèze om de bekende plaatsen als Collonge la Rouge, Turenne en Curemonte te passeren, via Martel of in het oosten van het Departement de Dordogne (Domme etc.).

Kort samengevat willen wij u gewoonweg

een hele fijne paardrijvakantie bieden!

Paarden

Voor een overzicht van onze paarden klik hier.paardrijvakantie (Fijne paarden, lekker eten en een prachtige natuur) foto 4
Vereist niveau paardrijden / paardrijlessen

Voor het volgen van onze vakantieprogramma's vereisen wij géén hoog technisch paardrijniveau, maar wij verwachten dat je zonder aarzeling alle gangen beheerst, zodat je vrijuit kunt genieten van een heerlijke galop of draf en niet bij de eerste de beste overgang van tempo uit je evenwicht wordt gebracht. Voor ruiters met wat minder ervaring is de weekvakantie met twee daagse trektocht mogelijk mits er voldoende andere ruiters van hetzelfde niveau zijn. In alle gevallen maken wij groepen van hetzelfde niveau, tenzij je als groep boekt dan wordt het niveau aangepast aan de gene met de minste ervaring. Let op: geef altijd een zeer duidelijke omschrijving van recente ervaring! De echte trektochten van een week is een gevorderden niveau vereist. Je kunt bij ons gedurende je verblijf veel (bij) leren. Voor de mentrektochten wordt één ervaren menner per koets vereist. Wij geven uitsluitend menlessen, maar géén paardrijlessen.

paardrijvakantie (Fijne paarden, lekker eten en een prachtige natuur) foto 5
Stijl van rijden/mennen

Te paard: Ontspannen, lange teugel, wel met (enig) contact, en steeds meer bitloos. Koets: Achenbach met weinig, maar wel constant contact. De paarden zijn (erg) gevoelig in de mond. Ontspanning in de hand maar alert van houding, altijd opletten. Bent u de methode Achenbach vergeten, dan schaven wij dat bij tijdens de rit!

Zadels en tuigage
Wij hebben engelse zadels van de firma Hulsebos uit Emst welke bekend staan om hun comfort voor mens en paard. De zitpositie is recht met lange beugels à la dressuur, dit in verband met de mindere belasting van knie en enkelgewrichten. De tuigen, borsttuigen, zijn van leer (Hulsebos, Leobet, Ideal).

paardrijvakantie (Fijne paarden, lekker eten en een prachtige natuur) foto 6
Mooie accomodatie voor mens en paard met ruimte en rust

Onze stek is er echt één waar je gelijk verliefd op wordt : een oude boerderij uit ongeveer 1800 van natuursteen met luiken met een leistenen dak. De weg loopt tot het huis en gaat verder als (ruiter-) pad. De weilanden liggen er direct omheen. Uitzicht op een prachtig heuvellandschap en als buren een groot landhuis. De paarden lopen rondom het huis en scharrelen de hele dag rond. Ze staan nooit op stal.

Als u zin heeft in rust kunt u lekker in de tuin gaan zitten met de paarden op enkele meters afstand en lekker genieten van de natuur, een boek lezen, lekker luieren of een wandeling naar het dorp maken waar een café, supermarkt, presse etc. zijn en tevens een leuk zwembad is.

Gastenboek
Bezoek ons gastenboek voor reacties van onze gasten (klik hierboven).