over ons


 

Wat is de historie van Centaure?

Zo'n 15 jaar geleden verhuisden wij naar Frankrijk. Maar voor ons gevoel eigenlijk al eerder. In februari 1997 kochten wij namelijk een vakantiehuis in de Corrèze, één van de drie departementen van de Limousin. Zuiver bij toeval, zijn we daar terechtgekomen. Het huis lag zo mooi, het was liefde op het eerste gezicht! Zo puur, zo afgelegen gelegen, zo authentiek en zoveel ruimte in de natuur, eigenlijk was het gewoonweg "onvermijdelijk" om te kopen. Puur op ons gevoel dus. Een paar jaar later besloten wij weg te gaan uit Nederland, en begin 2001 zijn we verhuisd naar Argentat in de Corrèze.

 

Later zijn wij nog een keer verhuisd binnen de Limousin naar Blond in de Haute-Vienne en sinds 2014 hebben we een nieuwe locatie in de Lot gevonden, met veel mooie toeristische attracties in de omgeving en vele mooie wegen en paden voor ruiters en menners.

Hoe komen jullie aan de naam "Centaure"?

Centaure komt uit de Griekse mythologie en is een half-paard / half-mens figuur. Een mooie samensmelting van mens en paard, precies wat wij willen uitdragen met ons bedrijf: een onderdompeling van onze gasten in de wereld van het paard.