menavontuur
Lees meer 

Voor ervaren menners en hun grooms of passagiers.

Per koets dient er minimaal 1 menner met koetsiersbewijs enkel- of tweespan te zijn, waarbij praktijkervaring een vereiste is. De overige deelnemers kunnen menners, beginnende menners of passagiers zijn. Er wordt bij toerbeurt gemend (menners) en gegroomd (menners en niet menners).

Dag 1: Aankomst vanaf 18.00 uur. Kennismaking met de paarden en diner om 20.00 uur.

Dag 2: De eerste halve dag wordt mede besteed aan gewenning aan de koetsen, tuigen en paarden en aan het terrein (granieten ondergrond, hellingen, holle wegen, water etc.) waarbij we langs kasteel Drouilles rijden. Na de late lunch resteert er nog tijd om eventueel bezienswaardigheden in de buurt te bezoeken.

 

Dag 3: We mennen de hele dag en gaan de heuvels van de Monts de Blond in en lunchen zo mogelijk in de plaatselijke herberg van Blond.

Dag 4: Deze dag mennen we alleen de ochtend en komen we door de heuvels langs enkele authentieke dorpjes. Mooie bospaden en tegen een uur of 1 zijn we terug. Na de lunch heeft u de middag ter beschikking.


 

Dag 5: Tijdens de driedaagse trektocht komen we ’s ochtends langs het schilderachtige Bretignolles en kasteel Corrigé. Na een goed verzorgde picknick, altijd een heerlijk rustpunt op de dag, mennen we 's middags via heuvelachtig terrein en holle wegen, langs vele schilderachtige meertjes. We overnachten in een hele charmante chambre d'hôtes hetzij in een landhuis hetzij in een dependance van een kasteel. Na verzorging van de paarden wordt door onze gastvrouw een heerlijk diner geserveerd.

Dag 6: De volgende dag gaan we via Conore richting Le Boucheron. Hier treffen wij een landschap aan wat een paradijs is om te mennen. Vele smalle en brede bospaden met steeds weer verrassende historische dorpjes en wisselende landschappen.

 

’s Avonds blijven de aanspanningen staan in Le Boucheron, maar gaan de menners mee terug naar onze boerderij.

Dag 7: De laatste dag gaat de route langs het meer van Cieux en passeren wij Cieux zelf waar we eventueel een kop koffie kunnen drinken, voordat de paarden aan een zware klim over de Monts de Blond beginnen. Er zijn onderweg schitterende vergezichten, oude romeinse paden tussen ongerepte natuur. 's Avonds wordt op de laatste dag, na het uitgebreide diner, eventueel een kampvuur gemaakt.

Dag 8: Ontbijt, afscheid van de paarden en vertrek (uiterlijk 10.00 uur).

Prijs seizoen 2014: € 950*

*Prijs per persoon per week inclusief mennen op 6 dagen, 7 nachten, volpension op basis van verblijf in een 2 of meerpersoonskamer, vanaf de eerste dag het diner tot de laatste dag ontbijt, exclusief 1 lunch in een restaurant en vervoer van en naar ons adres.


Data 2024


dag van aankomst
halve of hele dag te paard of te koets
dag van vertrek
geen plaatsen meer vrij