informatie

menvakanties

 

Menvakanties in Frankrijk: vier menprogramma’s

Indien u graag eens wilt mennen in een totaal andere omgeving kunt u bij ons uw hart ophalen. Onze Friezen en enkele andere paarden staan voor u klaar om dagenlang te mennen. Domaine equestre Centaure organiseert - naar keuze - vier verschillende menprogramma’s. Alle men-arrangementen - behalve de trektochten duren 6 nachten en op 5 dagen mennen. De trektochten duren een week (7 nachten) en er wordt op 6 dagen gemend. De hele dagen beginnen om ca 9.30 na het ontbijt tot ca 17.00 u. en de halve dagen van ca 9.30 u. tot ca 12.30 u. De grondslag, de heuvels, de navigatie en de prachtige natuur maken het een waar menavontuur. Er worden twee halve en drie hele dagen gemend, welke worden ingevuld afhankelijk van het gekozen menprogramma, terwijl op de trektochten vijf hele dagen en één halve dag wordt gemend. Hierna worden de programma’s nader omschreven. In een zeer natuurlijke omgeving, op eeuwenoude paden en wegen in de Lot waant U zich in de tijd waarbij de aanspanningen het enige vervoermiddel waren. We mennen over kalkstenen paden met af en toe de nodige keien en over mooie zandpaden. Regelmatig gaan we heuvel op en af met vaak prachtige vergezichten en ook locale wegen, waar verkeer (bijna) een zeldzaamheid is. Gedurende de week krijgt U respect voor het enorme werk dat de paarden voor U verrichten.

 

De koetsen zijn van het type marathon (o.a. van den Heuvel en Kühnle) terwijl de paarden aangespannen worden met borst- of gareeltuigen. Er wordt zowel enkel- als tweespan gereden. De basis indeling is: drie personen op een enkelspankoets en vier personen op een tweespankoets. Tijdens het optuigen, aanspannen en mennen is altijd begeleiding aanwezig van Edwin of Erica. Na het mennen particeert iedereen bij de verzorging van paarden en materieel. Om niet menners (de passagiers) de passie van het mennen over te brengen (wat wij graag doen!) kunnen zij mee participeren. Meehelpen met paardenverzorging, optuigen en aanspannen en kunnen zij tijdens de tochten de basis van het mennen leren door goed te kijken en te luisteren en af en toe te mennen onder begeleiding (dit dient van te voren aangegeven te worden). Op deze wijze hopen wij dat de niet menners het mennen ontdekken en aspirant menners worden. De programma’s ‘Menavontuur’ en ‘menvakantie met driedaagse trektocht’ zijn echter géén mencursussen in de letterlijke betekenis! Om te leren mennen dient de mencursus gevolgd te worden. Minimum aantal deelnemers voor de mencursus is 2 personen, menvakantie en menavontuur 3 personen en de mentrektocht 5 personen.


Maatwerk

Vanaf 6 personen kunnen wij maatwerk leveren; d.w.z. dan kan de duur verlengd of verkort worden, een aangepast lesprogramma worden georganiseerd, of kan een trektocht van een week worden georganiseerd. Formuleert u uw wensen en wij kunnen u dan een tariefvoorstel doen. Voor menclubs kunnen wij speciale programma’s ontwikkelen. Of zelfs een combinatie van mennen en rijden onder het zadel!